Saúl o problémech s ledvinou: Někdo riskuje v autě, já riskoval hraním fotbalu

Saúl (© marca.es)

Saúl Ñíguez si znovu užívá fotbal bez zdravotních útrap. K dvouletému období, kdy tomu tak kvůli problémům s ledvinou nebylo, se fotbalista Atlética vrátil v rozhovoru pro deník Marca.

"Nedokáži říci, jestli mě to nějak ovlivnilo pozitivně, nebo negativně. Je to něco, co se zkrátka stalo. Bylo to pro mě ale hodně tvrdé, to přiznávám. V Rayu mě operovali, a když jsem se vrátil, dali mi katetr. Pak jsem dostal úder do ledvin během zápasu, pět dní jsem strávil v nemonici, kde mi znovu dali katetr, pak ho odebrali, ale protože výsledky testů ledviny v předsezónní přípravě nebyly dobré, musel jsem hrát rok a půl s interním katetrem. Nakonec to byly dva roky, během nichž se mi nejvíce dařilo a udělal jsem největší skok v kariéře, ale psychicky to bylo těžké. Bylo normální, že jsem po každém zápase a tréninku močil krev. Když jsem se šel vykoupat, vylezl jsem červený..." uvedl Saúl.

Dvaadvacetiletý záložník Los Colchoneros dokonce žádal lékaře, aby mu problémovou ledvinu odebrali: "Nekdo riskuje, když jede v autě rychlostí 300 kilometrů za hodinu, já riskoval hraním fotbalu, který je mojí vášní a životem. Bylo mi jedno, že bych přišel o ledvinu, hlavně abych mohl hrát bez bolesti. To jediné jsem chtěl, abych mohl na vše zapomenout, jako je tomu teď."

Nyní je Saúl po zdravotní stránce zcela fit, trápit ho může jen nevyrovnaná výkonnost Atlética: "Je to zvláštní sezóna. Nemohli jsme posilovat (kvůli trestu od FIFA), nemohli jsme hrát první tři zápasy doma, musíme se tomu přizpůsobit. Také zabere určitý čas, než si zvykneme na prostředí a rozměry hřiště nového stadionu. Nemůžeme se ale vymlouvat, jen tvrdě pracovat bez ohledu na okolnosti. Máme skvělé mužstvo, kde panují přátelské vztahy, nikdo se na nikoho nepovyšuje. Toho si hodně cením. I ty největší hvězdy hrají s nasazením. Griezmann jako útočník poctivě brání, i když jinde by to nedělal. Nevadí mu obětovat se pro tým."

Atlético Madrid je španělskými novináři za letošní výkony kritizované, podle Saúla tím ale novináři tak trochu škodí sami sobě: "Lidé musí pochopit, že když vystupujume v médiích nebo jinde, jsme v určitém smyslu herci. Neukazujeme, jací jsme doopravdy, to jen v kabině. Jestliže bráním nějakou myšlenku, tak si za ní stojím a je mi jedno, co si o tom myslíte, jestli se vám to líbí, nebo ne. Z hráčů dostanete mnohem více, pokud novináři pochopí, že jsme lidé, kteří se vám otevřou, když jim dáte důvěru a klid. Pak vám řekneme i věci, na které byste se ani nezeptali."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace