Barcelonský fotbalový styl jsem reprezentoval lépe než Xavi, tvrdí Luis Enrique

Luis Enrique na tiskové konferenci

Trenér Paris Saint-Germain, Luis Enrique, před utkáním Ligy mistrů trvá na tom, že barcelonský herní styl reprezentuje o mnoho lépe, než současný kouč katalánského klubu, Xavi. Bývalý hráč i trenér Barcelony, který v současné sezóně diriguje francouzský velkoklub, se v Parku princů postaví svému bývalému klubu na který má ty nejlepší vzpomínky.

Luis Enrique, který během osmi let své kariéry v klubu na hřišti potkal celou řadu vynikajících spoluhráčů, měl tu možnost nastupovat také společně s Xavim, současným trenérem Barcelony a sokem v Lize mistrů pro středeční večer. „Xaviho jako trenéra vůbec neznám. Znám ho pouze jako hráče, podobně jako Barcelonu, ale nevím jestli to může být výhoda nebo ne. Mohlo by to být i naopak. Klub pro mě hodně znamená po emocionální stránce kvůli zážitkům, které jsem tam prožil, ale jsem profesionál a musím myslet na svou práci a svůj tým,“ přiblížil večerní souboj v Lize mistrů Luis Enrique.

Bude to pro mě zvláštní, ale jsem více než připraven odevzdat pro PSG všechno. Těším se na utkání a věřím, že jsem schopen klubu přinést trofeje. Bez pochyby jsem lepší, než Xavi. Podívejte se na statistické údaje: držení míče, vytvořené gólové šance, presink, vítězství. Není to jen můj názor, je to potvrzeno čísly. Nelze o tom diskutovat. Někdo si může myslet něco jiného, ale není o tom pochyb,“ dodal na otázku srovnání obou trenérů Luis Enrique.

Třiapadesátiletý rodák z Gijonu, Luis Enrique, odehrál v dresu Barcelony ve všech soutěžích 300 utkání, v nichž nastřílel soupeřům 108 gólů. Katalánský dres oblékal v letech 1996 – 2004, poté co jako volný hráč přestoupil z Realu Madrid. V Barceloně zanechal nesmazatelnou stopu a je považován za jednu z klubových legend. Do týmu se vrátil na pozici trenéra v červnu 2014 a v následujících třech letech vyhrál vše, co se dalo. 2x španělskou ligu, 3x španělský pohár, 1x španělský superpohár, 1x Ligu mistrů, 1x Pohár Uefa, 1x Mistrovství světa klubů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace