Barcelona odmítla 200 milionů eur za Lamine Yamala

Lamine Yamal v dresu Barcelony | soycalcio.com

FC Barcelona podle španělského deníku Marca odmítla astronomickou nabídku Paris Saint-Germain na Lamine Yamala. Francouzský klub se ve snaze najít kvalitní náhradu za Kyliana Mbappého, jenž po sezóně zamíří do Realu Madrid, zaměřil na šestnáctiletý vycházející talent španělské ligy. Nabídka se vyšplhala na závratných 200 milionů eur, ale klub po dohodě s hráčovým agentem, možnost přestupu zamítl.

Lákavá nabídka, pokud by se potvrdilo tvrzení o 200 milionech eur, by znamenala, že Barcelona odmítla učinit druhý nejdražší přestup historie fotbalu po Neymarově obchodu. Katalánský klub nicméně své rozhodnutí pařížskému klubu komunikoval až poté, co se sešel s hráčovým agentem, Jorge Mendesem, kterého o zájmu PSG informoval.

Vedení klubu, který je sužován velmi nepříjemnou finanční situací, ale učinil pevné rozhodnutí a odchod Yamala nepřipustil. Mladý talent je podle Barcelony jedním z největších klenotů, který vyšel z katalánské fotbalové akademie od dob Lionela Messiho.

Lamine Yamal prokázal svůj neuvěřitelný talent na tréninkovém hřišti, velmi rychle se ale prosadil do základní sestavy a předčil očekávání fanoušků i zkušených expertů a odborníků. Výkony Yamala jsou vynikající, pro Barcelonu by bylo podlehnutí finančnímu pozlátku krátkodobým řešením situace a navíc těžko ospravedlnitelnou ranou pro fanoušky, kteří v Yamalovi a dalších talentech vidí budoucnost týmu.

Ačkoli by 200 milionů eur Barceloně ulehčilo, Joan Laporta chápe, že prodej jednoho z nejhodnotnějších hráčů by byl strategickou chybou a ranou dlouhodobé vize klubu. S miliardovou výstupní klauzulí dala navíc Barcelona jasně najevo svůj závazek Lamina Yamala udržet a stavět na slibné generaci mladých hráčů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace