Barcelona není konkurenceschopná a fanoušci by to měli vědět, tvrdí Piqué

Gerard Pique | Parismatch.com

Legenda Barcelony, Gerard Piqué, se domnívá, že by měl být klub vůči svým fanouškům upřímný a co nejvíce transparentní, zejména co se týká finanční situace. Katalánský klub podle něj není schopen držet krok ve španělské lize, natož pak v evropských pohárech, a vedení by nemělo slibovat příznivcům zázraky.

Barcelona v této sezóny již vypadla ze španělského poháru i Superpoháru a po sedmadvaceti zápasech ztrácí na vedoucí Real Madrid v La lize osm bodů. Xaviho tým se v příštím týdnu postaví v odvetě Neapoli a fanoušci mohou jen doufat, že se týmu podaří přejít do dalšího kola Ligy mistrů, což je zároveň jediná soutěž, ve které může Barcelona doufat v úspěch.

Barca se v posledních letech potýká s výraznými finančním problémy a La liga nedávno oznámila, že limity na platy klubů klesly z 270 milionů eur oznámených v září loňského roku na 204 milionů eur. Limit je pro Barcelonu směrodatný stejně jako pro další španělské kluby, značí totiž strop, který nelze v rámci jedné sezóny, po započtení nákladů za přestupy v zimním okně, překročit.

Složitou finanční situaci klubu vnímají mimo samotných fanoušků i legendy klubu. Gerar Piqué, který ohlásil odchod do fotbalového důchodu v roce 2022, dokonce vyzval vedení Barcelony a jmenovitě Joana Laportu, aby se místo klamání fanoušků zaměřil na vlastní líheň fotbalových talentů.

Fanoušci chtějí upřímnost a transparentnost. Pokud je realita tvrdá, prostě to řekněte. Nemůžete mazat fanouškům med kolem pusy a říkat, že klub vyhraje Ligu mistrů, když ani nemá peníze na to, aby v ní byl konkurenceschopný. Neznám přesně současnou situaci, ale z toho, co vím, to nevypadá dobře. Lidé ocení upřímnost. Klub by měl říct, že nemá ani cent na utrácení a soustředit se na vlastní zdroje z akademie. Mělo by zaznít, že klub důvěřuje své škole, že jsou v La Masii talentovaní hráči. Barcelona nemůže tvrdit, že chce podepsat Haalanda, což skvěle zní, ale není to reaálné,“ dodal Gerard Piqué.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace