Minuta ticha za Miki Roquého? Ne, řekla UEFA

Španělé uctili památku Miki Roquého alespoň na tréninku (© marca.es)

Španělsko nepochodilo s žádostí o minutu ticha za zesnulého Miki Roquého před dnešním utkání semifinále Eura proti Portugalsku.

UEFA vzpomínku na fotbalistu Betisu, jenž před několika dny podlehl těžké nemoci v pouhých 23 letech, zamítla. Španělským hráčům byly pro souboj s Portugalskem po dohadech povolené alespoň černé pásky na rukou.

RFEF (Španělský fotbalový svaz) už podobnou situaci zažil před prvním zápasem na turnaji proti Itálii, kdy chtěl uctít památku trenéra Manola Preciada, jenž zemřel poté, co jej postihl infarkt. Také v tomto případě se UEFA postavila proti.

Rozhodnutí evropské federace vyvolalo ve Španělsku bouři nevole, neboť před zápasem Švédska s Francií se držela minuta ticha za zemřelého francouzského novináře Thierry Rolanda. Řekové si v utkání proti Německu prozměnu připomněli bývalého trenéra národního týmu Panagouliase černými páskami na rukávech.

Samotná UEFA vydala prohlášení, ve kterém stojí, že RFEF o minutu ticha pro Miki Roquého nepožádal. Zástupci svazu vysvětlili, že ústní dotaz byl evropskou asociací zamítnut, proto oficiální písemnou žádost ani nepodal.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace