Fotbal jsou peníze, korupce a smrt, řekl Javi Poves a ukončil kariéru

Javi Poves (© marca.es)

V minulé sezóně debutoval v dresu Sportingu v Primera División, nyní se rozhodl Javi Poves ukončit kariéru.

A to v pouhých 24 letech. Důvodem nejsou zdravotní potíže, jako tomu u tak mladých hráčů bývá, ale nechuť nadále působit ve fotbalovém světě.

"V mladém věku jsem dělal fotbal kvůli lásce ke sportu, ale když se pak pohybjete v profesionálním fotbale, tak to vidíte jednoznačně. Je to jenom o penězích a korupci. Fotbal je kapitalismus a kapitalismus je smrt. Nechci být součástí systému, kde se vydělává na smrti jiných lidí v Jižní Americe, Africe nebo Asii. Uvnitř se s tím nedokážu smířit, v tomto nemůžu pokračovat. Pokud se nebude dát žít ve Španělsku, tak půjdu jinam. Budu cestovat. Na to moc peněz nepotřebujete, například v Turecku se dá přespat za tři eura," uvedl Javi Poves, jenž se vrátí ke studiu historie.

"Jednou mi klub nabídl auto od sponzora, ale já ho odmítl. Cítil bych se špatně se dvěma vozy. Jeden mi stačí," pokračuje 24letý nyní již bývalý fotbalista, který na soustředění četl Marxe a Hitlera. "Také jsem vedení požádal, aby mi neposílalo výplatu na účet. Nechci používat banku. Štěstí této části světa je podmíněno utrpením zbytku. Banky by se měly spálit, měly by padat hlavy."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace