ŠpanělskýFotbal.cz pozastavuje svou činnost

Vážení čtenáři a fanoušci španělské kopané, s lítostí vám oznamujeme, že náš portál pozastavuje činnost.

Webová stránka ŠpanělskýFotbal.cz spatřila světlo světa jako amatérský projekt před více než pěti lety. Během té doby prošla jednou velkou grafickou obměnou a celou řadou inovací, vždy s cílem zlepšit informovanost českých příznivců (zejména) o La Lize a zpestřit jim chvíle strávené na webu.

Jakožto šéfredaktor si možná odvážně dovolím tvrdit, že se to po většinu virtuálního života webu ŠpanělskýFotbal.cz dařilo, v posledních měsících však začal portál stagnovat, ať už jde o kvalitu obsahu, protože vzhledem k časové náročnosti plnění statistik, opečovávání Tipligy, Tipovací soutěže, hry Liga Fantástica atd. nezbýval čas na to nejdůležitější - články a zajímavé střípky z historie i současnosti španělské kopané, návštěvnost či jeho celkové vylepšování. Zkrátka se nepodařilo udělat další krok v pomyslné kariéře - posun do první ligy. Nápadů (ať už jde o funkce webu nebo tématické články), jak získat "body do tabulky" a vyšvihnout se mezi elitu, máme stále takřka nekonečné množství, není ale možné je realizovat na portálu, který je "jen pro zábavu" a tvořený ve volném čase.

Zkrátka jsme nechtěli dopustit, aby se ŠpanělskýFotbal.cz stal jedním z mnoha, aby zapadl do průměru. A protože razím heslo, že než něco dělat jen na půl plynu, tak je lepší to nedělat vůbec, došlo na rozhodnutí web pozastavit. Jde o smutnou chvíli, ale nikoliv o prohru. Přestože na portálu "pracovali" jen dobrovolníci bez jakéhokoliv nároku na honorář, vytvořil si ŠpanělskýFotbal.cz určité jméno a základnu čtenářů, a to bez jakékoliv placené reklamy, což považuji za úspěch.

Pozastavení portálu mě mrzí o to více, že si stále myslím, že informovanost o La Lize napříč českými médii (včetně těch největších) je na velmi slabé úrovni, což je dáno i absencí specializovaného webu právě na fotbal v této zemi, a stále ve mně je touha pokoušet o její zvýšení a naděje na nalezení silného partnera, který mezery na trhu využije a pomůže ŠpanělskýFotbal.cz nejen vzkřísit, ale hlavně posunout o level výš. Avšak rozum tentokrát zvítězil nad srdcem.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem čtenářům a fanouškům, kteří si k webu ŠpanělskýFotbal.cz našli cestu a trávili na něm čas, oživovali diskuse nesmrtelnými hláškami a zasloužili se o vytvoření pevného jádra, které doufám zůstane v kontaktu i nadále (například prostřednictvím naší stránky na Facebooku, která bude stále aktivní a aktualizovaná). Dále spolumajiteli Romanu Jankovi, že dokázal ve volném čase vytvořit profesionální web špičkové kvality. A samozřejmě také všem redaktorům, zejména těm nejvytrvalejším - Janu Preislerovi, jehož informace ze zákulisí "menších" klubů byly jedinečné, Romaně Harmatové a Rastislavu Andrášovi, kteří pohohli stránce ŠpanělskýFotbal.cz získávat čtenáře i za hranicemi ČR, a Jiřímu Lapáčkovi, autorovi slohově květnatých článků. 

Není to sbohem, ale na shledanou.

Karel Štekl
šéfredaktor

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace