Simeonemu došla trpělivost

Diego Simeone (© elconfidencial.com)

V Diegu Simeonovi předevčírem pořádně bouchly saze, když ze své argentinské domoviny, kde tráví poslední dny zasloužené dovolené, vyslal do Španělska jasný vzkaz: „Nikdo nepřišel a to je potom složité“. Vyslovil to zčista jasna a záměrně. Prohlásil to někdo, kdo si maximálně hlídá výroky, které pronese na veřejnosti. Na trenérské lavičce sice šílenec nabitý energií, ale před nastavenými mikrofony zastánce klidné řeči, spíš ochlazovač emocí, než podněcovač vášní. Tím spíš mají jeho slova o to větší význam. Chce, aby lidé z ulice věděli o jeho hněvu a neklidu. Chce, aby se jeho šéfové cítili ohroženi. Atlético bylo první, které prodávalo, ovšem zůstává bez posil. A to Chola pořádně dopaluje.

„Jestliže nevylepšíme kádr, pak to, co jsme dosáhli bude těžké překonat“, naléhá trenér úřadujícího vítěze evropského Superpoháru a domácího Copa del Rey. A něříká to jen jako trenér, tedy přímý podřízený těm, proti nimž chrlí oheň. Říká to osoba, která má na tribuny Vicente Calderónu větší vliv, než muži v oblecích ve vedení klubu. Opravdový duchovní lídr všech colchoneros. Z toho důvodu je jeho vzkaz velmi významný. Protože jestli Simeone rozhodne, že se bez ostychu odepíše Evropská liga, přestože to je proti všem klubovým principům, fanoušci mu zatleskají. A jestli teď argentinský guru ukazuje proti majitelům klubu, fanoušci, kteří jsou v poslední době alergičtí na ty, co spravují kasu, začnou znovu hromovat svoji nevoli proti Cerezovi a Gil Marínovi. A to se pak těžko kočíruje. Simeonova zloba, to je hodně hluboká rána do srdce a velký vykřičník.

Rovněž obnovovací proces nových předplatitelů nejde tak jak by měl. Za pořádnou hrst eur zatím netuší, jaká lákadla jim klub nabídne. Koho uvidí až začne sezóna a jestli o někoho, koho považovali za jistotu, nakonec nepřijdou? Jedinou jistotou zatím je, že Falcao už v dresu colchoneros nedá ani jeden gól navíc a dubnová posila Leo Baptistao, zatím ještě nějak nepřesvědčuje Diega Simeoneho. Potom je tu spousta jmen z nichž se můžou stát dlouhé letní přetahované (Diego, Negredo, Toulalan) a dosud žádný happy end, specialita aktuálních majitelů. Už i trenér, mistr verbální diplomacie, ztratil trpělivost a dobré způsoby.

Dokonce i sousedů na Bernabéu, a to se napovídalo jak jim to jde pomalu, se mohou vychloubat pořádnou trefou. Isco už byl představen a budí nadšení. Pravda, vyhnul se své minulosti prohlášeními typu: „Real je největším klubem co existuje“, „jsem, kde jsem chtěl být“, „Realu se nedá říci ne“. Pochopitelná komerční náprava, kterou ještě zušlechtil tím, že odmítl políbit znak na svém novém dresu: „Právě jsem přišel, chci si tuto čest vybojovat na hřišti“. Isco si tak získal na svoji stranu nové madridisty. Majitelé Atlética díky pár slovům Simeoneho mají colchonerismo proti sobě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace