Rozhovor se Sergiem Agüerem

Kun Agüero se rozloučil s Atléticem (© as.com)

Sergio Agüero zveřejnil na své webové stránce rozhovor, ve kterém vysvětluje okolnosti přestupu z Atlética do Manchesteru City, které mu fanoušci Madriďanů vyčítají.

Jak jste prožíval odchod z Atlética?
S bolestí. Řekl jsem to už v prohlášení z 23. května. Tohle rozhodnutí pro mě nebylo snadné, protože jsem v klubu prožil pět intenzivních let. Cítil jsem však, že moje etapa v Atléticu skončila, že jsem potřeboval změnu. Pokud jsem si něčím jistý, pak tím, že bych zradil sám sebe, kdybych limitoval mé přání neustále růst. Řekl jsem, že až budu chtít z Atlética odejít, veřejně to prohlásím. To jsem udělal. Co se dělo poté, to nebylo dobré pro nikoho. Okolnost byly takové, že můj odchod byl zvláštní, ne takový, jaký bych si přál.

O čem mluvíte?
Myslím, že když jste spojení tak silně jako já s klubem a fanoušky, emoce hrají velkou roli. Věděl jsem, že mé přání vyvolá hodně pocitů. Myslím, že už nemá cenu přilévat více oleje do ohně. Každý děláme chyby. Já můžu být zodpověný pouze za ty mé. Někteří lidé z klubu nedodrželi slovo a dokonce řekli věci, které nebyly pravdivé. Na to jsem reagoval slovy, která mohla fanoušky ranit. Nejsem v tomhle filmu ten špatný, i když někdo chce, aby to tak vypadalo.

Co tím chcete říci?
Měl jsem možnost neprodloužit smlouvu a odejít v roce 2012, ale já se rozhodl podepsat. Klub díky tomu letos inkasoval vysokou částku, kterou by jinak nedostal, může posílit tým. Jak jsem řekl v prohlášení, chtěl jsem klubu a fanouškům splatit vše, co mi dali. V tu chvíli mi ale vedení slíbilo, že pokud budu chtít odejít, umožní mi to. To se bohužel nestalo a vše to zkomplikovalo.

Nemyslíte, že dva měsíce rozhodování o budoucnosti byly příliš dlouhé?
Já oficiálně oznámil úmysl odejít z Atlética 23. května, ihned po skončení ligy, aby měl klub možnost změnit plánování. Pokud se pak jednání prodloužila, nebylo to mojí vinou.

Myslíte, že k vám byli nespravedliví?
Ne... Chápu fanoušky a nejde slovy vyjádřit, co jsem v Atléticu zažil, ale také vím, že čas vše vyléčí a vrátí věci na jejich místo. Mám pro klub, zaměstnance, spoluhráče i fanoušky pouze slova chvály. Dali mi toho hodně a já odpověděl oddaností a profesionalitou. Těch 101 branek a 2 tituly nikdy nezapomenu. Ani tu podporu, kterou mi od prvního dne adresovali. Samozřejmě, že bych se rád rozloučil, jak se patří. Nebude k tomu chybět příležitost. Děkuji všem spoluhráčům a přeji jim úspěšnou sezónu. Děkuji Španělům, díky nim jsem se ve Španělsku cítil jako doma, narodil se mi zde syn... Bude se mi po Španělsku stýskat, ale vím, že jednou se naše cesty opět protnou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace