Poplach kolem Adriána

Adrián López ( elcomercio.es)

Budoucnost Adriána Lópeze coby hráče Atlética Madrid je nadále zahalena mlhou a haldou otazníků. Jednání mezi vedení klubu z Vicente Calderónu a hráčovým zástupcem ohledně prodloužení jeho kontraktu nejenže se ne a ne uzavřít, ale k dnešnímu dni jsou postoje obou stran tak vzdáleny, že španělský reprezentant nemůže vyloučit ani alternativu, že v nadcházející sezóně už červenobílý dres oblékat nebude.

Lehká panika už možná ovládl kanceláře na břehu řeky Manzanares, neboť není zcela vyloučeno, že nějaký klub přijde s nabitou peněženkou a na stůl  vysází osmnáct miliónů, což je výše Adriánovy výkupní klauzule z kontraktu, jenž vyprší v roce 2015. Právě zvětšení hodnoty této magické částky a odměnění brilantní Adriánovy sezóny jsou předmětem schůzek zainteresovaných stran již po několik uplynulých měsíců – zatím bez sebemenších náznaků porozumění. Tedy přesněji řečeno ze tří položek k projednání – nová vyšší klauzule, prodloužení kontraktu a výše mzdy, je problém pouze s posledním bodem. 

Peníze, které budou přibývat sedmičce z Atlética na účet oba tábory hodně separují. A to až takovým způsobem, že vážně ohrožují pokračování klíčového pilíře v projektu Atlética pro nejbližší sezóny. „Teď je spíš mimo Atlético, než v něm“, prohlašují osoby blízké Adriánovi.

Vedení Atlética se domnívá, že nabídka, jež předkládá fotbalistovi je více než dostatečná a finanční nárust oproti platu v minulé sezóně je značný. Zodpovědní muži colchoneros myslí, že je to ocenění za povedený ročník, v němž si vyzkoušel i reprezentační dres. Ovšem Adrián naopak soudí, že nabízené zvýšení platu ho zařadí na klubovém mzdovém žebříčku na pozice, které neodpovídají jeho roli v týmu, kdy nesl velkou zodpovědnost za dosažené úspěchy v letošním roce společně s Falcaem, Diegem a Ardou.  

Adrián López nestál loni v létě colchoneros ani euro a i tato skutečnost společně s nálepkou ne zas tak hvězdného hráče měla za následek uzavření smlouvy takové jaká je. Jenže právě s tímhle esem v rukávu by se chtěl Adriánův agent při zařizování hvězdného platu ohánět: „když jsem vás loni nestál ani ň, tak byste mi teď mohli o to víc přidat...“ Útočník Atlética by se rád viděl na druhém nejvyšším stupni platové klubové pyramidy, kde bivakuje kupříkladu Arda, hned v závěsu za neotřesitelnou megastar Falcaem. 

Adrián chce mezi rojiblancos zůstat. Pokaždé, když k tomu byla příležitost, to nezapomněl veřejně rozhlásit mezi fanoušky. Rovněž i členům vedení tento interes přednesl, stejně tak lidem, kteří se nyní snaží vylepšit jeho platové podmínky. Ovšem rodák z Asturie se prozatím necítí dostatečně ohodnocen za skvělou sezónu, kterou má za sebou. Atlético si však finančně nijak vyskakovat nemůže, takže bude zajímavé sledovat, jak se celá situace bude nadále vyvíjet. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace